"Хай в серці кожної дитини живе любов до України!"

 


Щороку, напередодні Дня міста Чернівці, Будинок творчості дітей та юнацтва, що знаходиться у комунальній власності територіальної громади м.Чернівці гостинно запрошує вихованців Центру дитячої та юнацької творчості прийняти участь у Фестивалі декоративно-ужиткового мистецтва «Садгірські коралі». 06 жовтня 2022р. відбувся ІХ міський фестиваль, метою якого були відродження, збереження та популяризація традиційних і сучасних видів декоративно-ужиткового мистецтва, виховання національного світогляду учнівської молоді через пізнання народного мистецтва, заохочення їх до творчої самореалізації. Основним із завдань було виховання у дітей та учнівської молоді патріотизму та любові до України!

Темою ІХ міського фестивалю декоративно-ужиткового мистецтва «Садгірські коралі» була «Хай в серці кожної дитини живе любов до України!»

Вихованці гуртка «Креативне рукоділля» ЦДЮТ м. Чернівці разом із керівником гуртка Загарюк Г.В. та завідуючою відділу організаційно-масової роботи Чаплею С.І. поринули у прекрасний світ рукоділля, де отримали натхнення працювати та творити.

В цьому році організатори заходу присвятили майстер-класи по виготовленню сувеніру в українських традиціях. Захід розпочався із реєстрації та інтерактивної екскурсії виставкою робіт вихованців гуртків творчого об’єднання  декоративно-ужиткового мистецтва «Намисто». Вихованці ЦДЮТ прийняли участь у волонтерській акції «Подарунок для воїна» та із захопленням слухали виступи своїх однолітків.

Наші гуртківці були запрошені організаторами до участі у творчій майстерні «Із скрині майстрині» для виготовлення українського сувеніру з бісеру «Колосок».


Особливе захоплення у вихованців викликав майстер-клас по виготовленню українського сувеніру «Дармовис». Гуртківці використовували свої навики малювання, адже мали можливість самостійно обрати ескіз та оздоблення для свого дерев’яного дармовиса.


Майстер-клас по виготовленню українського сувеніру «Хризантема», квітки, яка притаманна нашій місцевості не залишило без уваги нікого. З великим блиском в очах та цікавістю, наші творчі вихованці з успіхом справилися із завданням.

 



Керівники гуртків БДТ запросили учасників фестивалю на розважально-пізнавальний квест: «Україна – це я, Україна – це ти!». Наші вихованці були активними, допитливими і з великим успіхом проходили всі етапи квесту.


















На згадку про участь у квесті, вихованці отримали маленькі сюрпризи-сувеніри від організаторів.


 Традиційним стало закриття Фестивалю та вручення сертифікатів учасникам.



Організатори не залишили наших вихованців без гостинців та вкотре довели, що проведення такого дійства сприяє творчому розвитку та зростанню фахової майстерності вихованців закладів позашкільної освіти.

 

 

 

 

Поширити:

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Департамент освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації

Управління освіти Чернівецької міської ради

Популярні публікації

На платформі Blogger.

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

Архів блогу

Останні публікації